(Alle foto: Benedikte Bull Ånetsen)

Ikke bare Norges, men VERDENS nordligste westernklubb!

Meld deg inn nå!

Wild North Ropers ble stiftet i 2010 av en livsglad gjeng fra Finnmark på Midnattsrocken. Målet var å fremme westernridning, og da spesielt roping, i Finnmark og Troms. Når Wild North Ropers ble stiftet, ble vi ikke bare Norges nordligste westernklubb, men verdens nordligste! Gjengen her oppe i nord var først i Norge med å arrangere både ropingkurs og ropingstevne.

Hest.no skrev i 2011 en artikkel om dummy roping, som nettopp hadde kommet i gang i Norge:

Stedet er Finnmark, Norges nordligste fylke og en gruppe ivrige hestefolk som har hengt sammen i flere år er klare for å prøve noe nytt. Mange av dem er interessert i westernridning og et par har lassoer og øver seg på tønner og bøtter. De søker på roping på Internett og finner hjemmesiden til den svenske ropingmesteren Tommy Arvidsson. Der står det at han ønsker en utfordring.

Les artikkelen

“Vi prøver å arrangere jevnlige ropingclinics, forskjellige ridekurs, stevner og aktivitesdager. Rekrutering er viktig og vi inkluderer gjerne barn i kursene våre, morgendagens ropere! Vi har mange medlemmer av klubben som har reist til Sverige for å konkurrere i roping, og det er iallfall en som har fått særdeles gode resultater. Nordens ropingdronning Linn Carina Utsi lagde historie med å bli den første norske vinneren på et ropingstevne på svensk jord.”

Benedikte Bull Ånetsen, tidligere leder i Wild East Ropers

(Lurer du på hvor alle de lokale WRAN-klubbene finnes i landet? Trykk på bildet under for å få opp en oversikt!)

 Mer om Wild North Ropers:

NM i lassokastingens kunst

I Finnmark, nærmere bestemt Alta, ble det i sommer arrangert Norgesmesterskap i roping – lassokasting fra hesteryggen. Den nye ridegrenen er på kort tid blitt veldig populær, og det er hestefolk helt nord i landet som leder an. (Publisert i 2011)

Les artikkelen

I forbifarten: Linn Carina Utsi

Hun er kanskje Norges beste lassokaster til hest og lever og ånder for sporten sin. Selv er Linn Carina overbevist om at hun kommer til å bli 106 år gammel og fortsatt kaste lasso fra hest. (Publisert i 2014)

Les artikkelen

Følg Wild North Ropers på Facebook:

[custom-facebook-feed id=wildnorthropers num=2 height=410px]

#WILDNORTHROPERS

Please check your feed, the data was entered incorrectly.