Loading...
Samarbeidspartnere/linker 2021-03-06T10:37:31+01:00
(Foto: Trine Bøhnsdalen)

Aktuelle linker:

Nedenfor finner du aktuelle linker til ulike forbund, staller, trenere og westernutstysbutikker. Har du forslag til andre linker vi bør ha med her, ser noe som bør endres eller har tips om noe som er utdatert? Send oss gjerne en mail for å si i fra. Merk at WRAN ikke står ansvarlig for godkjenning av kvalitet/innhold på linkene.

Forbund og organisasjoner:

 • NQHA
  Norwegian Quarter Horse Association (NQHA) er en interesseforeningen for westernridning og quarterhesten i Norge og har som formål å stimulere til avl av den amerikanske quarterhesten, samt spre kunnskap og informasjon. Foreningens hovedmål er å forene medlemmenes felles interesse og fremme kvaliteten og utvikling av quarterhesten. Foreningen legger forløpende ut informasjon på sin Facebookside.

 • NRHA.no
  NRHA Norway er en underavdeling av NRHA (National Reining Horse Association). Her finner du informasjon om reining i både inn- og utland, samt en oppdatert kalender over stevner. Organisasjonen har også en aktiv Facebookside hvor det jevnlig legges ut aktuelt stoff.

 • WRAS – Western Riders Association of Sweden
  WRAS er søsterorganisasjonen til WRAN og Sveriges største westernorganisasjon. Her finner du det meste av informasjon om ulike westernarrangementer i Sverige og linker til andre aktuelle svenske forbund og nettsteder.

 • AQHA – American Quarter Horse Association
  American Quarter Horse Association er verdens største raseregister (for den amerikanske quarterhesten) og medlemsorganisasjon for eiere av quarterhester og andre med interesse for rasen.

 • SRCHA – Swedish Reined Cowhorse Association
  Swedish Reined Cowhorse Association er en interesseorganisasjon i Sverige for kveggrenen reined cowhorse/working cowhorse. Her finner du kalender og informasjon om grenen i Sverige. De publiserer også nyheter på sin Facebook-side.

 • NCHA of Scandinavia
  NCHA of Scandinavia er en interesseorganisasjon som ønsker å fremme kveggrenen cutting i Skandinavia. Hovedbasen til organisasjonen er i Sverige. De deler også siste nytt og aktuelle aktiviteter/stevner på sin Facebook-side.

 • SRHA – Swedish Reining Horse Association
  Sveriges reiningorganisasjon som har som formål å spre interessen for reiningsporten i Sverige, samt legge ut informasjon om sporten, aktuelle stevner mm.

Trenere innen western og staller/gårder:

 • Rogner Rideeventyr
  Rogner Rideeventyr tilby episke rideeventyr like utenfor Koppang, ved foten av Rondane. Her kan du teste ut cowboy-evnene dine i realistiske situasjoner med å sortere kveg på gården og drive dem opp til sommerbeite på våren, sanke de fra fjellet på høsten, være med på langturer i fjellet, sauesanking, øyritt, elgstiritt eller annen moro fra hesteryggen! Det er mulig å ta med egen hest eller låne erfarne hester fra gården.

 • White Stallion Ranch – Arizona
  White Stallion Ranch er en gjesteranch som ligger i Arizona. Her kan du reise med hele familien og leve livet med skikkelige cowboy-aktiviteter for liten og stor. Gjesteranchen drives blant annet av norske Kristin True som gir deg alle forutsetninger for et bra opphold i USA.

 • CC-treninger
  CC-treninger er jevnlige reiningtreninger/clinicer organisert av Cathrin Sandnes og Celina-Therece Mørch Honningsvåg med fortrinnsvis utenlandske trenere som foregår på Hamar. Treningene legges ut på Facebookgruppen og alle er velkomne til å delta.

 • TP Ranch
  TP -Ranch ligger i på Auli i Nes kommune og drives av Tor Erik Eggen og Pia Andreassen. De leier ut stallplasser samt tar hester inn til trening, tilridning og innridning, i tillegg til å holde kurs med anerkjente reiningtrenere. De driver aktivt med reining selv og konkurrerer både inn og utlands med gode resultater.

   

Western utstyrsbutikker:

 • Rodeo Hesteutstyr
  Rodeo Hesteutstyr har siden 1993 vært en full sortiment leverandør av hesteutstyr til alle grener. I dag er deres satsningsområde primært westernutstyr, de kan tilby et bredt utvalg av kvalitetsvarer til hobby / tur – og konkurranseridning, både til hest og rytter. Rodeo Hesteutstyr tilbyr også veiledning i valg av utstyr til deg og din hest, samt saltilpasning og salprøving og hjelper deg med å finne akkurat den westernsalen du ønsker og som passer både deg og hesten.

 • Smarthest
  Nosk nettbutikk som ønsker å levere smarte produkter til både hest og rytter, og har tur- og hobbymarkedet som fokusområde. Smarthest prøver å finne produkter som per i dag ikke finnes på det norske markedet, men som burde være her! Smarthest forhandler også diverse westernutstyr fra blant annet Cashel og Martin Saddlery, sponser premier på en rekke westernstevner og har westernekvipasjen Tina Selland og Jackson Joe Hancock som sin sponsorekvipasje.

 • Equine Norway
  Norsk nettbutikk med ulike produkter med fokus på hestens helse. Merker som Red Horse, Cowboy Magic, Elico, Kentucky, NAF, Farriers Formula og mer. Butikkn forhandler også blant annt fra Tough 1.

 • Western Horsemen
  Svensk nettbutikk med mye spennende westernutstyr. Her finner du blant annet tradisjonelt bridle horse utstyr til og alt du trenger for stevnesesongen.

 • All That Western
  Svensk nettbutikk med fokus på roping og mye aktuelt westernutstyr. Sender til Norge og har noen ganger leveringer på større arrangementer/clinicer her i Norge.

 • Western Choice

  Ny norsk nettbutikk som selger produkter fra Classic Equine og jeans fra Miss Me.

 • Pryss

  Svensk nettbutikk.

 • High Ridge

  Svensk nettbutikk.

WRAN-klubber

(Alle WRAN-klubber har egen side her på wran.no, men under finner du direktelinker til klubbens egen hjemmeside/Facebookside)

Annet: