Terminliste

Hjem/(Stall Gaustad): Trening på cuttingmaskin/kvegmaskin

TERMINLISTE

Her finner du terminliste over aktiviteter, clinics og stevner som arrangeres i regi av WRAN-tilsluttede klubber eller andre. Har du forslag til aktiviteter som bør legges til listen? Da må du gjerne ta kontakt med oss!

Laster Arrangementer

Velkommen til årets første trening på cuttingmaskin her på Stall Gaustad torsdag 12. april fra klokken 17.00.

Hva i all verden er trening på cuttingmaskin? Cuttingmaskin er en maskin med en lang line hvor det er festet et flagg. Dette flagget beveges frem og tilbake ved hjelp av en fjernkontroll. Maskinen gjør det mulig å trene på ulike bevegelser hesten må kunne for å klare å kontrollere kveg i kveg-grenerr slik som cutting/herdwork og working cowhorse, men på en kontrollert og grundig måte, noe som ikke alltid er så lett med levende kveg.

Hver rytter vil jobbe korte pass på maskinen av gangen. Blir det mange deltakere deler vi opp i to grupper. Dette er en trening som er åpen for alle uansett om du har ridd på kveg eller maskin tidligere og uansett gren du rir til vanlig. Trine vil være tilgjengelig hele tiden og undervise de som ønsker det. Fokus vil være på grunnleggende øvelser slik som stopp, start, akselerasjon, riktig bøyning, svare for hjelpere og å lokke fram hestens cowsense mm. Med andre ord er dette også ypperlig trening uansett hva du driver med av ridning til vanlig. I tillegg synes de fleste hester det er veldig gøy når de skjønner tegninga med å speile flagget. Hvis du har ridd en del på cuttingmaskin/kveg tidligere kan du selvfølgelig få mulighet til å styre din egen tid på maskinen som du selv ønsker.

Følg linken til arrangementets side på Facebook for mer info!

Del nyheten!

Go to Top