TERMINLISTE

Her finner du terminliste over aktiviteter, clinics og stevner som arrangeres i regi av WRAN-tilsluttede klubber eller andre. Har du forslag til aktiviteter som bør legges til listen? Da må du gjerne ta kontakt med oss!

Laster Arrangementer

Bli med på en helt unik opplevelse når kveget skal sankes hjem fra utmarka!

Vi gjentar suksessen fra de tre foregående årene, og inviterer til kvegsanking til hest også i år! De tre forrige kvegsankingene var fantastisk varierte, morsomme og spennede, og ga oss både nydelige turopplevelser og morsom utfordring! Det er all grunn til å tro at også årets sanking vil by på ekte vill vest-stemning i norsk versjon, med lange fine dager ute, rauting i ørene og lukten av hestesvette og kuskitt i nesa. God lokalprodusert mat og hyggelig samvær står selvsagt også som alltid i sentrum helgen igjennom.
Vi har 4 hester til utlån, i tillegg kan vi ta imot noen medbrakte hester for anledningen, men teamet blir på maks 10 ekvipasjer tilsammen (vanligvis er vi 6-8 stykker). Med andre ord en eksklusiv happening – førstemann til mølla!

PROGRAM:
FREDAG er satt av til trening med Trine Bøhnsdalen, som dyktig og rolig loser oss gjennom litt grunnleggende teori om kvegarbeid til hest. Hun er flink til å forklare hvordan vi skal lese kveget, og hvordan vi skal tenke og plassere oss for å få dem til å bevege seg dit vi ønsker. Ofte brukes en flaggbane, som er morsom og nyttig når vi skal øve på å få hesten til å legge mer vekt på bakparten, for raskere å kunne vende. Etter øktene på fredag har vi lagt et godt grunnlag for å få det lille ekstra ut av kvegarbeidet resten av helgen, og samtidig blir vi godt kjent med hestene vi skal ri resten av helga.

LØRDAG rir vi ut og leter etter kvegflokken. Lunsj er med i saltaskene, og inntas sittende eller ridende, alt ettersom det passer. Forutsatt at vi finner kvegflokken, blir neste utfordring å overtale dem til å bli med hjem til gården. En økt som kan være alt fra 5-20 km av lengde, og sjelden slutter før det er mørkt. Hjemdrivingen pleier å foregå med vekselvis rolige strekninger hvor kveget går idyllisk foran oss på rett vei, og mer hektiske perioder hvor de sprer seg til alle kanter og tester alt annet enn hjemovervei. Da henger vi på som best vi kan, og jobber for å komme rundt dem og få snudd dem tilbake til veien.

SØNDAG sjekker vi flokken vi har fått ned, og ser om noen fortsatt er igjen i skogen. I så fall repeterer vi samme opplegg som dagen før. Dersom innsankingen er fullført lørdag, trener vi kvegarbeid med hestene på søndag. Det skal ikke mangle på morsomme kvegrelaterte aktiviteter å fylle dagen med! Siden søndag er avreisedag, må vi avslutte innen rimelig tid, med eller uten ku. Avreisetid er derfor satt til anslagsvis kl 20.

PRIS:
– 3990,- alt inkludert fra fredag til søndag (hester, utstyr, mat, drikke til maten, overnatting og undervisning).
– 500,- i avslag ved påmelding før 5. september.
– Ekstra overnatting: 400,-
– Kveldsmat torsdag: 100,-
– Ekstra frokost fredag: 150,-

PÅMELDING OG BETALING:
– Påmelding skjer på epost til rideeventyr@gmail.com (oppgi fullt navn, postadresse, mobilnummer, og ta med litt om rideerfaring. Spesifiser også ankomsttidspunkt, og hvorvidt det ønskes overnatting torsdag til fredag, kveldsmat og frokost).
– Påmeldingen må bekreftes fra Rogner RideEventyr, slik at du vet at du har plass, før depositum innbetales.
– Påmeldingen er først gyldig når plass er bekreftet fra Rogner RideEventyr, og depositum på kr 1000,- er innbetalt til kontonummer 1805.51.700 (merk betalingen med «RER Kvegsanking + navn»).
– Restbetalingen foretas til samme konto (med samme merknad) innen 10. september. Det er selvsagt i orden å betale hele summen med en gang.
– PÅMELDINGEN ER BINDENDE. På grunn av mye forberedelser i forkant, i form av innkjøp og laging av mat, transport av hester osv, vil avbestillinger gjort kortere enn 72 timer før arrangementets begynnelse (torsdag kl 21) ikke refunderes. Ved avbestilling lengre enn 72 timer i forkant av oppstart, vil kun depositum beholdes. Dersom man finner en stedfortreder til å ta plassen tilbakebetales hele beløpet, men først når ny deltager har betalt.

OVERNATTING:
– I enkeltrom og dobbeltrom i hovedhuset på gården.
– Mulighet for å ankomme torsdag kveld for de som ønsker (se priser).

MAT:
Måltidene baseres på gårdens produkter, eksempelvis villsvinpølser, lammekjøtt, viltstek eller økologiske hamburgere av storfe. Å samles rundt god og lokalprodusert kvalitetsmat er en viktig del av Rogner RideEventyrs filosofi!

Vin og øl til maten er inkludert fredag og lørdag. For de som måtte ønske mer av alkoholholdige drikkevarer, må dette medbringes selv.

Ingenting er som å samles rundt langbordet på kjøkkenet i hovedhuset etter endt dag, mens lukten av støv og hestesvette fortsatt sitter i nesa, og rautingen fortsatt gir gjenklang i ørene! Det blir alltid en egen boble av en slik helg, og det er her, samlet rundt dagens siste måltid, at vi endelig har tid til å dele alle dagens små og store øyeblikk. Etter mange spennende øyeblikk og timer med aktivitet og action, sitter som regel latteren løst…

VIKTIG INFO:
– Her kan alt skje! Både med tanke på vær, og resultat!
– Vi kan finne kveget nærmest umiddelbart, eller vi kan ende opp med å lete i to dager uten å finne en eneste flokk (men da har vi uansett to flotte og innholdsrike dager på tur sammen!).
– Førstepri er at vi tar vare på oss selv og hestene, dernest forsøker vi alt vi kan å få kveget hjem.
– Dette er en tur for øvede ryttere, som er vant til å håndtere hest alene og er trygge i alle gangarter. Ellers er ingen spesielle forkunnskaper ift kveg eller turridning nødvendig.
– Vi legger en plan sammen før vi starter turen, og vi holder kommunikasjon underveis via telefon eller sikringsradio hvis vi deler oss. Og så improviserer vi underveis, for det går aldri helt etter planen!
– Dagene kan bli veldig lange (vi har flere ganger kommet hjem etter midnatt), MEN vi planlegger ut fra hva deltagerne har mulighet til, og tar selvsagt med store nistepakker og fyller drikkeflaskene underveis, så vi ikke skal lide noen nød på den fronten.
– Det er også greit å være klar over at undertegnede driver gården parallelt med rideeventyrene, så noen ventepauser kan forekomme, hvis det dukker opp spørsmål fra andre i gårdsteamet som må besvares underveis.

HESTER:
Vi har 3 gode arbeidshester (Patriot, Lilja og Selma) som har vært med på en rekke jobber med sau, kveg, jakt, fjell og skog. I tillegg har vi en morsom islandshest (Vargur) på 1.35. Med andre ord er det begrenset antall plasser, og førstemann til mølla! For mer om hestene, se hjemmesiden http://www.rideeventyr.com/hestene (Kom gjerne med ønske om hest i påmeldingsmailen. Jeg oppfyller ønsker så godt det lar seg gjøre, men det tas forbehold om at hestefordeling må skje ut fra nivå og størrelse på rytterne i forhold til tilsvarende hos hestene, hvis flere ønsker samme hest).

TA MED EGEN HEST:
Å utføre ordentlige arbeidsoppgaver med egen hest er så definitivt en bonding-opplevelse, og kan varmt anbefales. Det er helt merkelig hvordan ting man sitter og sliter med å få til på en bane (vendinger, tempovekslinger, rask stopp og start etc) plutselig går som en drøm når man har et mål større enn «seg selv» med det man ber om. Kvegsankingen er det arrangementet her som har høyest vanskelighetsgrad, i form av uforutsigbart terreng. Det er derfor helt nødvendig at de som har med egen hest føler seg sikre på at hesten er kontrollerbar i alle gangarter, også når vi skiller lag undervis. Hest og rytter må være i stand til både å dra ut fra flokken, og bli igjen alene mens andre ryttere drar avgårde. Hester som medbringes på kvegsankingen må ha erfaring med ulendt terreng fra før, og bør også være vant med kveg, da noen synes kuer er fryktelig skumle i begynnelsen, og kan trenge mer tid enn vi har på fredagen for å bli komfortable med kvegarbeidet. For dem som ønsker å introdusere hesten sin for kvegarbeid for første gang anbefales å melde seg på en kvegsorteringshelg først, hvor vi har mulighet til å tilpasse enhver økt for den enkeltes nivå (sorteringene foregår da på et lite, kontrollert område innenfor gjerder).

Vi har noen paddocker å låne bort, mot at eget fôr og vannbøtte medbringes, og paddockene rengjøres før avreise. Det anbefales også å ta med regndekken, da ikke alle paddockene har leskur.

Dersom du ønsker å ta med egen hest er det en fordel om du slår på tråden, så vi sammen kan finne ut om hesten har nok erfaring med utfordrende terreng og kveg til at dette vil fungere godt.

VEIBESKRIVELSE OG EVNT TOG:
Se hjemmesiden: http://www.rideeventyr.com/kontakt

Har du spørsmål? Skriv, eller ring meg (Karen Anna) på 959 73 081.

Del nyheten!

Go to Top